• DeMote is een oud schoolgebouw. Kan je daar wel hedendaags wooncomfort in bereiken?

  Het oude schoolgebouw is zeer robuust gebouwd, waardoor de ruwbouw een degelijke basis vormt voor de renovatie tot woningen. Voor de renovatie worden enkel materialen gebruikt die voldoen aan de huidige strenge eisen van kwaliteit. Vertrekkend vanuit de robuuste ruwbouw worden de gebouwen volledig opgewaardeerd, zodat de woningen voldoen aan hedendaagse normen van isolatie, EPB en wooncomfort. Zo werken we bijvoorbeeld standaard met dubbel HR-glas met een isolatiewaarde 1.0, waar vele projecten tegenwoordig nog met 1.1 beglaasd worden.

 • Wat zijn de troeven van dit project?

  De woningen liggen midden in het bruisende stadscentrum van Ieper, op wandelafstand van het station, van scholen, van winkels en van bezienswaardigheden van de stad. Toch is de ontwikkeling van deze voormalige school erop gericht een gesloten en rustige site te creëren, waar je binnenin van volledige rust kan genieten. In deze oase hoort u enkel beiaard en vogels... Door de inrichting van de woningen volledig aan de klanten over te laten, hebt u als koper de grootst mogelijke vrijheid de woning naar eigen smaak en behoefte in te richten : u kiest zelf uw interieur, de prijsklasse en kleur van uw keuken, het aantal slaapkamers, en alle andere afwerkingen. Wij leveren de woning casco (wind- en waterdicht), weliswaar met een stedenbouwkundige vergunning met een interieursuggestie.

 • Worden de woningen volledig afgewerkt verkocht?

  Alle woningen worden casco te koop aangeboden, zodat u als klant een zo groot mogelijke vrijheid behoudt om uw woning naar eigen smaak en behoefte in te richten. De grote open ruimtes van de casco woningen lenen zich perfect voor modulaire inrichting, waarbij u het ruimtelijk gevoel versterkt. U kan met dit type inrichting steeds uw woning laten meegroeien met uw gezinssituatie door middel van minieme ingrepen.

 • Kan ik mijn woning inrichten zoals uitgevoerd op de 3D-simulaties op de website?

  Dit kan perfect. Elke woning heeft op de stedenbouwkundige vergunning een ingetekend interieur dat vergund is. U kan desgewenst volgens dit interieurplan uw inrichting uitvoeren. Indien u van dit plan wil afwijken, kan dit met uw eigen architect of interieur-architect, voor bepaalde ingrepen weliswaar in overleg met het architectenkantoor van Toon Breyne. Wij adviseren u graag op uw eenvoudige vraag.

 • Wat is in de prijs inbegrepen?

  In de verkoopprijs zitten alle afwerkingen van de gemeenschappelijke delen, zoals onder andere dakrenovatie en -isolatie, nieuw buitenschrijnwerk, gevelrenovatie, woningscheidende muren, nutsleidingen (tot in wachtbuizen in de woningen), aanleg van de inrit, parkings en carports, gevelrenovatie, videofonie,... Een uitgebreide en gedetailleerde opsomming van deze afwerkingen is opgenomen in het verkooplastenboek, dat op eenvoudige vraag verkrijgbaar is.

 • Is de verkoopprijs een vaste prijs?

  Ja, de prijs voor casco oplevering is een vaste prijs. Deze prijs omvat de grondige renovatie van de huidige schoolgebouwen en afwerking van alle gemeenschappelijke delen, zodat ze geschikt worden voor de nieuwe bestemming als woningen. Voor de voorgestelde lijst voert DeMote Vastgoed BVBA de werken uit volgens het verkooplastenboek, dat op eenvoudige vraag verkrijgbaar is.

 • Hoe verloopt de betaling van mijn woning, en welke kosten moet ik voorzien?

  De prijzen op deze website zijn vaste casco prijzen voor wind- en waterdichte oplevering van uw woning, deze prijzen zijn onderhevig aan registratierechten. Bij akkoord, dit is bij wederzijdse ondertekening van de compromis betaalt u een voorschot van 10% op deze prijs aan BVBA DeMote Vastgoed. Enkele maanden later, bij verlijden van de akte ten kantore van de notaris betaalt u een saldo voor de gebouwwaarde en de uitgevoerde werken op dat moment. Dit is minimum 50% van de verkoopprijs, gezien de ruwbouw op dat ogenblik al volledig is afgewerkt. Het saldo wordt gespreid over de verdere renovatie van uw woning tot casco toestand, en wordt opgevraagd na tussentijdse voorlopige opleveringen met de aannemers. U betaalt dus enkel voor werken die reeds werden uitgevoerd en opgeleverd.

 • Is een verkooplastenboek voorhanden?

  Het verkooplastenboek dat beschrijft welke werken door DeMote Woonproject worden uitgevoerd en welke werken door u als klant uit te voeren zijn, is op eenvoudige vraag per mail verkrijgbaar.